Over ons

De Randstad Homeopaten

Randstad Homeopaten is een samenwerking op basis van kostendeling van de volgende zelfstandig gevestigde homeopathische praktijken: Barbara Bekker Homeopathie en Praktijk Klassieke Homeopathie Janine Hardenberg. De aangesloten homeopaten functioneren als een team. Gedurende de behandeling krijg je dezelfde homeopaat. 

Janine Hardenberg

Hoi, wat leuk dat je er bent! Zal ik me even voorstellen?

Mijn naam is Janine Hardenberg en ik woon samen in Alphen aan den Rijn met mijn partner Franklin en onze dochter Gaia.  

Na mijn rechtenstudie aan de Vrije Universiteit heb ik als juriste door heel Nederland gewerkt. Mooi en interessant werk, maar toch was er altijd die interesse in de mens en de alternatieve geneeskunde. 

In 2018, na een prachtige ervaring met homeopathie, ben ik in de avonduren klassieke homeopathie gaan studeren aan de OCKH in Eindhoven. Inmiddels heb ik mijn eigen homeopathische praktijk, ben ik een samenwerking aangegaan met Barbara onder de naam “Randstad Homeopaten” en geef ik les aan de OCKH.  

Heel wat ervaringen verder, blijf ik mij verwonderen over wat met homeopathie allemaal mogelijk is!

Ik hoop dat we elkaar binnenkort zien in de praktijk van Randstad Homeopaten.

Barbara Bekker

Al in mijn puberteit was ik geïnteresseerd in de homeopathie. Na mijn propedeuse in de verpleegkunde en mijn studie Gezondheidspsychologie, ben ik altijd werkzaam en betrokken geweest bij de zorg. Toen ik zelf een pittige diagnose kreeg met bijbehorende zware medicijnen en bijwerkingen, ben ik behandeld door een homeopaat met een geweldig resultaat. Ik ben van de medicijnen af en ervaar geen klachten meer! Dit is de reden geweest dat ik homeopathie ben gaan studeren. 

Dat wat mijn homeopaat mij heeft gegeven, wil ik ook anderen geven. Door oprechte interesse in mensen en mijn vermogen goed te kunnen luisteren, heb ik gemerkt veel voor mijn patiënten te kunnen betekenen. Bovendien ben ik grondig in mijn analyse waardoor ik een zo optimaal mogelijk resultaat bereik.

Onze kracht

Deskundig

Vergoedbare consulten: we zijn aangesloten bij de beroeps-vereniging Complementaire  Kwaliteitstherapeuten en CAT-vergoedbaar. Afhankelijk van je zorgverzekeraar krijg je een vergoeding als je een aanvullende zorgverzekering hebt.

Jaarlijkse bijscholing: we volgen jaarlijks geaccrediteerde vakinhoudelijke bijscholing én
bijscholing op medisch gebied. 

HBO gediplomeerd: de aangesloten homeopaten hebben allen een erkende opleiding klassieke homeopathie gevolgd op hbo niveau aan het OCKH. Daarnaast hebben we een diploma Medische Basiskennis (CPION geaccrediteerd).

Persoonlijk

Iedereen een passend middel: wij zoeken naar hét middel dat bij jou past. Dit is voor iedereen verschillend, ongeacht de aard van jouw klachten. 

Holistische benadering: wij kijken naar jou als geheel: mentaal, emotioneel en fysiek. Hierop kiezen wij het middel dat bij je en jouw klachten past. 

Aandacht: gedurende het traject krijg je de consulten bij jouw vaste homeopaat. Op deze manier leren wij jou kennen en hoef je niet steeds je verhaal opnieuw te doen.  

Gespecialiseerd

Alleen homeopathie: wij zijn gespecialiseerd in klassieke homeopathie. Wij bieden geen andere therapieën aan maar volgen de basisprincipes van de klassieke homeopathie om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken.

Intervisie en supervisie: om onze kwaliteit te verhogen zijn er regelmatig intervisie en supervisie bijeenkomsten waar casussen anoniem worden besproken.

Team van homeopaten: door onze unieke vorm van samenwerken behalen we de beste resultaten voor onze patiënten.