Informatie homeopathisch geneesmiddel

Het middel

Een homeopathisch middel is op homeopathische wijze bereid (oertinctuur dat is verdund en geschud). Het middel heeft geen therapeutische indicatie. In de homeopathie kan één geneesmiddel worden gebruikt om verschillende ziekten te behandelen en kan dezelfde aandoening worden behandeld met verschillende geneesmiddelen, die gekozen wordt op basis van een totaalbeeld van de patiënt. Voor de bereiding van de korrels is bietsuiker (sacharose) of lactose gebruikt. Vraag aan uw homeopaat wat op uw homeopathische middel van toepassing is.                                                                                                   

Toepassing homeopathische geneesmiddelen

Homeopathische geneesmiddelen worden toegepast volgens de homeopathische geneeswijze. Hierbij wordt uitgegaan van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Een homeopathisch middel stimuleert het zelfgenezend vermogen, waardoor u sneller herstelt. Het similia-principe (het gelijke met het gelijkende genezen) vormt de basis van de homeopathie. Dit houdt in dat de ziektesymptomen van een patiënt  kunnen worden genezen door dat middel, dat bij gezonde personen soortgelijke symptomen kan oproepen. Elk homeopathisch geneesmiddel wordt daarom eerst op gezonde mensen onderzocht (geneesmiddelproef).

Bijwerkingen

Homeopathische middelen werken mild en geven geen bijwerkingen.

Beginverergering

Klachten kunnen na inname van het middel tijdelijk verergeren. Dit is een teken dat u goed op het middel reageert. Neem contact op met uw homeopaat als u de verergering als hinderlijk ervaart.     

Innemen homeopathisch middel

Volg de instructies van uw homeopaat over de wijze van inname en hoe vaak u het middel moet gebruiken.